Arboretum – Koekelare

Arboretum – Koekelare

Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd dit natuurdomein aangelegd met een grote variatie aan bomen. Doorheen loopt een leuk pad met opdrachten en uitdagingen voor kinderen. Niet de standaard speeltuin, maar daarom niet minder leuk.

Garzebekeveld – Adinkerke

Op de grens tussen Belgiƫ en Frankrijk vind je dit 30ha grote natuurdomein. Je kunt er een wandeling maken langs de vijvers en ravotten in de speelzone met heuvels en speelbos. Daarnaast is er ook een speelpleintje met een leuke variatie speeltuigen voor alle leeftijden.

Sint-Donaaspark – Zeebrugge

Recht tegenover de nieuwe cruiseterminal ligt dit leuke parkje. Er is een voetbalveld en speeltoestellen voor alle leeftijden. Voor de grote is er oa een speelboot en kabelbaan. Voor de allerkleinsten zijn er naast het speelhuisje heel wat toestellen op hun maat. Doorheen de speeltuin loopt een parcours met enkele hindernissen. Er zijn ook hangmatten, Leer mess

Schore – Middelkerke

Tussen de velden ligt het kleine dorpje Schore. Naast de kerktoren ligt een voetbal- en petanqueveld, alsook een kleine speeltuin. In eerste instantie de ideale speelplek voor de jongeren uit de buurt, maar gezien door Schore heel wat fietsroutes passeren is dit de ideale stopplaats tijdens een fietstocht.

Rozestraat – Lo

Deze speeltuin ligt goed verscholen tussen de woonwijk en enkel bereikbaar via wandelpaadjes. De houten speeltuigen zijn eerder geschikt voor jonge kinderen.

Oosthoekduinen – De Panne

De Oosthoekduinen zijn een natuurgebied van 80 hectare groot met tussenin heel wat speelzones. Ter hoogte van het bezoekerscentrum Duinpanne is een mooie houten speeltuin. Er zijn heel wat klimtoestellen, maar de grote uitdaging bestaat erin om het ganse parcours af te leggen. Ouders kunnen ondertusse iets drinken op het terras van het bezoekerscentrum.

Oude Leie Machelenput – Machelen-Zulte

In Machelen-Zulte vind je rond de oude arm van de Leie een inspirerende speelzone van anderhalve hectare groot. Aan de ene zijde van het water ligt een klein speeltuintje en aan de overzijde vind je een avonturenparcours. Als je op verkenning wil naar de andere kant van de meander dan kun je het veerbootje gebruiken.

De Large – Lo

Tussen de woonwijken ligt dit kleine groene domein. Rondom vind je heel wat hindernissen en speeltoestellen. Ideale tussenstop tijdens een fietstocht in de streek.

Pluvierstraat – Lissewege

Kleine speeltuin midden in een woonwijk. Er zijn enkele klimtoestellen, een grasveldje en een kabelbaan. Ideaal voor de kinderen uit de wijk, maar ook de ideale tussenstop voor een fietstocht in de regio.

Rivierenhof – Antwerpen

Op een boogscheut van het cenrum van Antwerpen vind je het oudste provinciaal domein van het land. Een mooi park van 135 hectares met plezier voor iedereen. Uiteraard is er een leuke speeltuin, maar je vindt er heel wat meer. Er is een outdoor fitnessruimte, een doolhof, een verkeerspark, een kinderboerderij, een minigolfterrein, … De Leer mess