(half) marathon – Middelkerke

(half) marathon – Middelkerke

De grote loopevents vielen dit en vorig jaar weg en de alternatieve runs mochten geen springkastelen en animatie voor de kinderen voorzien. Hierdoor zijn we beginnen brainstormen naar een oplossing voor de sportieve gezinnen en bedachten we dit concept. We stippelden een verkeersarm parcours door en rond Middelkerke uit dat drie speeltuinen passeert. Hier kunnen Leer mess

Strand Zeedijk 55 – Middelkerke

In het begin van Middelkerke vind je ter hoogte van Zeedijk 55 een leuke speeltuin op het strand. Er zijn twee kasteeltjes met klimnetten en glijbaan, schommels, rad, wip, kleuterschommel, … Ideaal als eind- of startpunt van een stranwandeling.

Franciscus Dierendonckstraat – Middelkerke

Deze kleine speeltuin ligt goed verscholen achter het kerkhof en enkel te bereiken via het padje dat in de Franciscus Dierendonckstraat vertrekt of langs het pad naast de gracht. Het is een avontuurlijk parcours die vooral geschikt is voor jonge kinderen.

Surfclub – Westende

Op het einde van de dijk in Westende ligt de surfclub van Westende. Hier kun je naast verscheidene watersporten ook terecht kunt voor een drankje. Vlak ernaast vind je een speeltuin die ideaal is voor jongere kinderen en andere andere zijde van de club een skateramp. Allemaal voorzien van een prachtig zeezicht.

Diksmuidestraat – Sint-Pieters-Kapelle

Tussen Middelkerke en Diksmuide ligt het kleine dorpje Sint-Pieters-Kapelle. Naast het marktpleintje vind je deze kleine, maar leuke speeltuin met een wip, schommel, glijbaan en springveren. Daarnaast vind je een basketbal- en voetbaldoel. In eerste instantie leuk voor de kinderen uit de buurt, maar kan ook een leuke stop zijn tijdens een fietstochtje . Tip: Leer mess

Bonte Pierstraat – Leffinge

Naast de basisschool van Leffinge ligt deze kleine speeltuin. Een omnisportveldje deelt het terrein in twee. Aan de ene zijde is er een omheind stuk voor de kleuters met een toffe speeltrein. Aan de voorzijde is een klimnet voorzien voor de iets oudere kinderen. Leuke stop tijdens een fietstocht.

Gistelstraat – Slijpe

Goed verscholen tussen de basisschool en de voetbalkantine van de lokale voetbalclub, vind je deze leuke speeltuin. Een grote speeltoren met twee glijbanen in het zand voor de grote kinderen en een aparte zandbak met speeltuigen voor de kleuters. Het terrein is grotendeels omheind en er is ook basketbaldoel.

Zeedijk – Middelkerke

Deze locatie is vermoedelijk het buitenbeentje in deze reeks met speeltuinen, maar de Zeedijk van Middelkerke afwandelen met kinderen is leuk als je er de tijd voor neemt. Er staan over de ganse dijk standbeelden van stripfiguren, je vind er heel wat fitnesstoestellen en af en toe een glijbaan tot op het strand. De vele Leer mess

Hofstraat – Westende

Als je in Westende richting polders gaat, dan kom je deze avontuurlijke speeltuin tegen. Er is een avontuurlijk klimparcours, een glijbaan vanop de heuvel en heel wat vrije ruimte om te ravotten.

Zwembad – Middelkerke

Rondom het zwembad van Middelkerke bevinden zich enkele leuke speeltuinen en een sportveldje. Naast het terras van de cafetaria is er een leuke kleuterspeeltuin. Aan de voorzijde vind je voor de iets oudere kinderen een speelboot en een schommel. Aan de achterzijde is er een omnisportveldje.