Albert I laan – Nieuwpoort

Albert I laan – Nieuwpoort

Op het einde van de Albert I laan, evenwijdig met de Zeedijk vind je deze kleine speeltuin. Goed verscholen tussen de planten en de kleurrijke tussenschotten vind je een basketveldje en een speeltuin voor jonge kinderen. De zachte ondergrond en de omheining maakt het ideaal voor kleuters.

Garzebekeveld – Adinkerke

Op de grens tussen Belgiƫ en Frankrijk vind je dit 30ha grote natuurdomein. Je kunt er een wandeling maken langs de vijvers en ravotten in de speelzone met heuvels en speelbos. Daarnaast is er ook een speelpleintje met een leuke variatie speeltuigen voor alle leeftijden.

Schore – Middelkerke

Tussen de velden ligt het kleine dorpje Schore. Naast de kerktoren ligt een voetbal- en petanqueveld, alsook een kleine speeltuin. In eerste instantie de ideale speelplek voor de jongeren uit de buurt, maar gezien door Schore heel wat fietsroutes passeren is dit de ideale stopplaats tijdens een fietstocht.

Rozestraat – Lo

Deze speeltuin ligt goed verscholen tussen de woonwijk en enkel bereikbaar via wandelpaadjes. De houten speeltuigen zijn eerder geschikt voor jonge kinderen.

Bunker – Pamel (Roosdaal)

Op het hoogste punt van Pamel staat een bunker met prachtig zicht over de omgeving en Ninove. Rondom ligt een een leuk parkje inclusief een speelparcours. Veel kinderen zullen toch uitgedaagd worden om de bunker te beklimmen. Ideale picknickplaats tijdens een fietstocht in de buurt.

Oosthoekduinen – De Panne

De Oosthoekduinen zijn een natuurgebied van 80 hectare groot met tussenin heel wat speelzones. Ter hoogte van het bezoekerscentrum Duinpanne is een mooie houten speeltuin. Er zijn heel wat klimtoestellen, maar de grote uitdaging bestaat erin om het ganse parcours af te leggen. Ouders kunnen ondertusse iets drinken op het terras van het bezoekerscentrum.

Kerkstraat – Koksijde

Leuke speeltuin bij een woonwijk. Er is een kabelbaan, enkele klimtoestellen en een glijbaan. Leuk voor de kinderen uit de buurt, maar ook een ideale tussenstop tijdens een fiets- of wandeltocht.

Pluvierstraat – Lissewege

Kleine speeltuin midden in een woonwijk. Er zijn enkele klimtoestellen, een grasveldje en een kabelbaan. Ideaal voor de kinderen uit de wijk, maar ook de ideale tussenstop voor een fietstocht in de regio.

Lejeunelaan – Koksijde

In de villawijk van Koksijde vind je deze leuke speeltuin. Niet groots, maar de ideale tussenstop tijdens een wandeling in de wijk.

Groenhagestraat – Leffinge

Temidden van een woonwijk ligt deze goed verborgen speeltuin. Allemaal houten speeltoestellen en rondom omheind. Er is een klimtoestel, een glijbaan, speelhuisje en een grote schommel. Ideaal voor kinderen tot 8 jaar.